• You are here: 
  • Home
  • Mot nya höjder - projekt

Make It Move

Posted on March 2nd, 2017

Här är information från Mot nya höjders hemsida. Följ länkarna så hittar du bloggarna från våra elevers olika projekt.

Vårens tema Make IT Move handlar om rörelse och hälsa. Precis som tidigare kommer vi att presentera utmaningar på temat som lärare och elever får arbeta med i skolorna. Ni kommer att få vara kreativa, nyfikna och uppfinningsrika, allt i sann Maker-anda.

Målet är fortfarande att öka barn och ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Digitala verktyg kommer givetvis att finnas kvar i utmaningarna. Lärare och elever som deltar i Mot nya höjder presenterar sitt arbete på en klassblogg med exempelvis filmklipp, foton, texter och reflektioner.

I vår kan vi stolt presentera Mot nya höjders nya ambassadör Carolina Klüft. Carolina har tävlat på elitnivå i friidrott och vunnit EM-, VM- och OS-guld. Dessutom är hon smålänning!

Under tidigare terminer har de lärare och elever som engagerat sig mest fått ta del av en terminsavslutning, så blir det även i år. 2015 fick eleverna besök av en astronaut, våren 2016 fick de besök av Tekniska museets Maker-buss och hösten 2016 fick de gå på en Höjdarkonsert med flera artister, bland andra Linda Bengtzing. Vad avslutningen av Make IT Move blir kan vi inte avslöja idag, men det kommer att vara en kombination av rörelse och hälsa, och naturvetenskap, teknik och matematik!

tinid8a.motnyahojder.com

tinid8b.motnyahojder.com

tinid7ab16.motnyahojder.com

tinid8ab16.motnyahojder.com

Filed under Mot nya höjder - projekt | Comments Off